Mi4s Gps Problems (no Position Found) In Europe?

Discussion in 'Xiaomi Mi 4S' started by ralle_h, May 9, 2016.

  1. ralle_h

    ralle_hMembers

    Jan 2, 2016
    15
    2
    13
    Male
    #1ralle_h,May 9, 2016
    Last edited: May 9, 2016
    Dear Xianomi.eu Team,

    I noticed severe problems with Mi4S GPS Tracking in Europe (Mobile Internet On/Off has no effect/difference).

    It takes up to 30 Minutes until the GPS Position can be located (Mi4C and Apple Iphones need under 1 Minute in the same location to get GPS Position) and after a few minutes the GPS Location is lost again.

    Is it possible that there is a problem with the EU Rom and the GPS Fix is missing (a friend told me about a GPS Fix in the Mi4C EU Rom, since the original rom has the configuration for China and not the EU)?

    Would be very thankful if you could check this and get back to me.

    Kind regards,
    Ralf
     
  2. ingbrzy

    ingbrzyXiaomi.eu Multilang leader
    Staff Member

    GPS fix is included in our roms... which version are you using?
     
  3. ralle_h

    ralle_hMembers

    Jan 2, 2016
    15
    2
    13
    Male
    Right now I'm using 6.4.21 of the EU Rom. Is it already included in this one or should I wait for the next OTA update?
     
  4. ingbrzy

    ingbrzyXiaomi.eu Multilang leader
    Staff Member

    Install 6.5.5 manually..

    ~Tapatalk Mi5~
     
  5. Yohpagan

    YohpaganMembers

    Feb 15, 2016
    56
    15
    20
    Male
    Hi,
    No problem here for me with GPS.
    Stable 7.3.1.
    Bye
     
  6. Emilliopc

    EmilliopcMembers

    May 10, 2016
    1
    0
    11
    Male
    Good Morning.
    7.2.5.0 With My 4s I have the same problem with the GPS.
    Greetings and thanks
     
  7. ydd0ras

    ydd0rasMembers

    Sep 26, 2015
    50
    22
    20
    Male
    Preferably Switzerland
    Hello, I have the same problem. I am on 7.2.8.0 stable. I have installed Faster GPS as well, but sometimes there is no fix or maybe 30 minutes later. When fixed, the signal is not accurate enough. I had never such problems with my Mi2a or Redmi.
     
  8. Yohpagan

    YohpaganMembers

    Feb 15, 2016
    56
    15
    20
    Male
    Hello try latest stable 7.3.1.

    For me no accurate problem.
    Quick fix.

    Bye
     
  9. dimitri danilov

    May 5, 2016
    4
    0
    11
    Hello I have this problem too, my ROM version is 6.4.28. I had no problem in the chineese official ROM.
     
  10. Muggel49

    Muggel49Members

    Feb 9, 2016
    30
    8
    20
    Male
    No problem with sMiui 6.5.12
     
  11. ralle_h

    ralle_hMembers

    Jan 2, 2016
    15
    2
    13
    Male
    It's not my phone, I just ordered/installed it for my father. So far it seems good, I will report back when he used it for longer with more info.

    Thanks everyone
     
  12. Nicolas L

    Nicolas LMembers

    Apr 11, 2016
    1
    0
    13
    Male
    Same problem for me. I'm on the 6.5.5 This issue was not present on the official chinese ROM.
     
  13. widze

    widzeMembers

    Mar 22, 2016
    17
    1
    15
    Same problem with 7.3.1...
     
  14. widze

    widzeMembers

    Mar 22, 2016
    17
    1
    15
    I have reflashed the rom and wipe the system parition before. The problem is solved for me. Fix no longer than 1 min.
     
  15. darkmood

    darkmoodMembers

    Apr 16, 2016
    5
    1
    13
    Male
    Which app do you use?
    I use Here maps and I haven't any trouble.
     
  16. dimitri danilov

    May 5, 2016
    4
    0
    11
    Every Apps, it's just the GPS that isn't working.

    You flashed which version and how did you wipe the system partition ?
     
  17. widze

    widzeMembers

    Mar 22, 2016
    17
    1
    15
    You wipe the system patition with the recovery. I'm in 7.3.1.
     
  18. dimitri danilov

    May 5, 2016
    4
    0
    11
    By system partition you mean I do the standart "Recovery Reset" with cache ect ?
    And thanks for your help !
    I already installed a new rom (7.4) and I did wipe the cache but it didn't worked :(
     
  19. widze

    widzeMembers

    Mar 22, 2016
    17
    1
    15
    When you are in TWRP, WIPE then Advanced Wipe, select System. Reflash the ROM after. Hope this will help.
     
  20. Sender1988

    Sender1988Members

    Jul 20, 2014
    11
    0
    13
    Male
    Any solution for this problem?
    I am facing it and I cannot solve it. I have installed last developper and stable version and no satellites are found.
    This happens to 3 Mi4S we have here.
     
  21. Yohpagan

    YohpaganMembers

    Feb 15, 2016
    56
    15
    20
    Male
    Hi where do you from?
    Did you grant access to the gps in permissions and localisation?
    I'm in France and run every day and mine works great.
    Never had trouble with mine.
    I'm under 6.6.30.
     
  22. dimitri danilov

    May 5, 2016
    4
    0
    11
    I am from France too and I still have the problem.
     
  23. Muggel49

    Muggel49Members

    Feb 9, 2016
    30
    8
    20
    Male
    I am using sMiUI stable 7.2.8 and no problems like this.

    Did you wipe cache and dalvik?

    Have you tried a factory reset before installing ROM (Wipe cache, dalvik, data)?
     
  24. timmert26

    timmert26Members

    Jun 2, 2015
    28
    6
    13
    Male
    #24timmert26,Jul 4, 2016
    Last edited: Jul 4, 2016
    I seem to have a similar issue with miui 8. Last 2 weeks i was on holiday on cyprus and had the same issue already in the Netherlands that the GPS takes a very long time to find a location, and has issues keeping it (or refreshing it). When using for instance tomtom the car jumps from spot to spot every 10-15 secs instead of flawlessly moves. When I run the same app, version, cards etc. on my old S5 no issues at all. I will try a factory reset (doh..)

    nevermind big fat hint: go to settings->battery&performance->control battery use of apps and turn apps like maps or navigation(tomtom) to no power savings
     
  25. cyrille.v

    cyrille.vMembers

    Jul 7, 2016
    1
    0
    11
    Male
    #25cyrille.v,Jul 7, 2016
    Last edited: Jul 26, 2016
    Hello replace this file gps.conf once well extract on in system/etc with the help of ESxplorer with root access. Reboot and wipe dalvick Cache.
     

    Attached Files:

Share Our Site