New SGS2 2.5.11 - unfortunately, the process com.android.phone has stopped

Discussion in 'Bugs' started by žuža, May 13, 2012.

  1. žuža

    žužaMembers

    Mar 28, 2012
    27
    0
    11
    Male
    Hi.

    I have huge problem :-/ I had version 2.4.20 before and suddenly (today) my phone kept rebooting on and on, couldn't stop it.
    So I thought I would solve this problem if I download 2.5.11 version. I did that, copy to SD (over card reader, cause I couldn't do it over phone), I've cleared dalvik and partition cache and install new zip version.

    Now I have new problem after installing 2.5.11 version. When I turn it on, I need to enter code of my phone (that's ok), but it doesn't read my SIM card (to ask me for PIN, to log on to network).. and it keeps showing me alert "unfortunately, the process com.android.phone has stopped" and I can't do anything.. even copy catlog and send it over wi-fi or something.

    I could only make screenshot (see attachment)

    What to do?

    regards,
    žuža
     

    Attached Files:

  2. iBotPeaches

    iBotPeachesScript Gatekeeper

    Oct 31, 2011
    3,811
    1,110
    335
    Kansas
    Have you tried wiping /dalvik and /cache and re-flashing?
     
  3. žuža

    žužaMembers

    Mar 28, 2012
    27
    0
    11
    Male
    I did. That didn't solve the problem :-(
     
  4. SavageBrat

    SavageBratMembers

    Feb 17, 2012
    92
    5
    18
    Give this a try,,
    wipe the cache
    wipe divak
    then go to mounts and storage- format system
    factory reset
    then install you rom..
     
  5. žuža

    žužaMembers

    Mar 28, 2012
    27
    0
    11
    Male
    which means i'll lose all my data .. :(
     
  6. dyleck

    dyleckMembers

    Apr 29, 2012
    26
    5
    23
    Male
    Warsaw, Poland
    I have the same issue however not 100 percent of the time. I had to keep rebooting until it works again. Wiping cache and dalvik cache does not help.
     
  7. SavageBrat

    SavageBratMembers

    Feb 17, 2012
    92
    5
    18
    This is true but I just offered a suggestion as I do the same thing every week but at least it eliminates 85% of the headaches caused by not properly flashing the rom (though it may work for some just wiping the cache/divak as each phone is different) the other 12% are the know issues with MIUI, like lag on the lock-screen with old wallpaper sometimes appearing,moving apps to ext.SD and the other bugs but that will be corrected in time, the other 8% is caused by me..trying new things.. but would you rather try what I suggested and see if it corrects your problem or live with the fc's. :rolleyes:
     
  8. žuža

    žužaMembers

    Mar 28, 2012
    27
    0
    11
    Male
    well "thanx" for advice ..
    I did format system and I did factory reset. Now when I want to install zip from sdcard I'm getting error:

    Code:
    -- Installing: /sdcard/MIUI/miuiandroid_GT-I9100-2.5.11.zip
    Finding update package...
    Opening update package...
    Installing update...
    assert failed: getprop("ro.product.device") == "GT-I9100" ||    getprop("ro.product.device") == "GT-I9100" ||    getprop("ro.product.device") == "galaxys2" ||    getprop("ro.product.device") == "galaxys2" ||   
    E:Error in /sdcard/MIUI/miuiandroid_GT-I9100-2.5.11.zip
    (Status 7)
    Installation aborted.
     
  9. SavageBrat

    SavageBratMembers

    Feb 17, 2012
    92
    5
    18
    does your phone reboot ok, and sorry for the headache..re-download the rom you may have gotten a bad one..
     
  10. žuža

    žužaMembers

    Mar 28, 2012
    27
    0
    11
    Male
    I've tried different versions of miui rom.. problem is still there! Installation aborted.

    Now I'm totally pissed off.
     
  11. iBotPeaches

    iBotPeachesScript Gatekeeper

    Oct 31, 2011
    3,811
    1,110
    335
    Kansas
    That error means your phone isn't one of those models. I would restore a backup, then re-trigger a re-flash.
     
  12. žuža

    žužaMembers

    Mar 28, 2012
    27
    0
    11
    Male
    I don't have backup ..
     
  13. phantom9k

    phantom9kMembers

    Mar 12, 2012
    11
    1
    23
    Male
    Leeds
  14. žuža

    žužaMembers

    Mar 28, 2012
    27
    0
    11
    Male
    I couldn't back it up ..
     
  15. Acid

    AcidScripting Ninja
    Staff Member

    Aug 20, 2011
    2,726
    743
    245
    Male
    Nandroid backup in recovery? MIUI Backup? There's a lot of tools to make a backup before wipe.

    This error:
    Code:
    assert failed: getprop("ro.product.device") == "GT-I9100" ||    getprop("ro.product.device") == "GT-I9100" ||    getprop("ro.product.device") == "galaxys2" ||    getprop("ro.product.device") == "galaxys2" ||
    E:Error in /sdcard/MIUI/miuiandroid_GT-I9100-2.5.11.zip
    means that you either do not have the right device to flash or.. after you wiped /system you don't have build.prop in /system so the getprop function fails. It tries to read the file which doesn't exist.
    If so you can try disabling assert scripting in recovery (just search for this function) or... you can open miuiandroid_GT-I9100-2.5.11.zip (but without unpacking!!) and open file /META-INF/com/google/android/updater-script in text editor (Notepad++) and delete first 2 lines:
    Code:
    assert(getprop("ro.product.device") == "GT-I9100" ||
          getprop("ro.build.product") == "GT-I9100" || getprop("ro.product.device") == "galaxys2" || getprop("ro.build.product") == "galaxys2");
    
    Save and put file back to zip. This should allow you to install zip.
     
  16. boxcarracer81

    Mar 20, 2012
    551
    63
    75
    Male
    the Netherlands
    I would start over all again. Download stock firmware of sammy's page www.sammobile.com or xda. Root with cf-root, download Miui en flash in cwm, after complete wipes. You've lost your data already so there is no harm in doing it this way.. :cool:
     
  17. Angelo

    AngeloMembers

    Feb 18, 2012
    327
    28
    50
    I got the same problem just now...this is very annoying....same phone and out of the blue got this problem. Had to factory reset...oh and by the way, before installing v 2.5.11 on my sgs2 I did do a factory reset already.....please fix this kind of stability issues
     
  18. žuža

    žužaMembers

    Mar 28, 2012
    27
    0
    11
    Male
    I did that, now the problem is gone. Thanx.
     

Share Our Site