Sim is not activated issue


Jan 14, 2019
3
0
3
#1
So it was all okey, to use mi cloud backup, with an activated Hong Kong SIM, when I only used one SIM on the tray.

Now, I use two SIMs and mi cloud won't sync, because of sim not activated, it says.

Two SIMs are,
1. A Hong Kong SIM, call and data
2. A Japan SIM, sold for data only

1 in Sim tray 1, I set for call.
2 in Sim tray 2. I set for internet, in settings.

I stay in Japan at the moment, so roaming is turned off, however still is able to send SMS through Sim 1.
Roaming off, but with this HK SIM only in the tray, and I use wifi, it works.
So the problem seems to appear only when I use two Sims, even when I am connect to WiFi.

Whatever I change in settings, doesnt fix the issue it seems.

What am I doing wrong here?
Could someone please advice.

Is placing a SIM on tray 1 or tray 2, something different?

Different issue probably, but if I change HK SIM to tray 2, JP SIM into 1, I can't not use data on JP SIM at all. Only works with the combination I set in the beginning.



9.1 17 ROM, Poco F1

Thanks!







Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 
Jan 14, 2019
3
0
3
#2
So it was all okey, to use mi cloud backup, with an activated Hong Kong SIM, when I only used one SIM on the tray.

Now, I use two SIMs and mi cloud won't sync, because of sim not activated, it says.

Two SIMs are,
1. A Hong Kong SIM, call and data
2. A Japan SIM, sold for data only

1 in Sim tray 1, I set for call.
2 in Sim tray 2. I set for internet, in settings.

I stay in Japan at the moment, so roaming is turned off, however still is able to send SMS through Sim 1.
Roaming off, but with this HK SIM only in the tray, and I use wifi, it works.
So the problem seems to appear only when I use two Sims, even when I am connect to WiFi.

Whatever I change in settings, doesnt fix the issue it seems.

What am I doing wrong here?
Could someone please advice.

Is placing a SIM on tray 1 or tray 2, something different?

Different issue probably, but if I change HK SIM to tray 2, JP SIM into 1, I can't not use data on JP SIM at all. Only works with the combination I set in the beginning.



9.1 17 ROM, Poco F1

Thanks!







Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Somehow working now without knowing of why. Probably after I have set the phone number for the above HK SIM, which was left blank but not sure.

Seems SIM Aactivated now, but still can't sync nor backup. It just fails and say I wait for two more minutes and try again.

Is this a China DNS problem which I see discussed in the past?

Thanks


Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 
Jan 14, 2019
3
0
3
#3
I was messed up. Everything is fine now. I rebooted the phone and no issues at the moment.

Thanks for the contributors for a wonderful ROM

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk