Touchscreen Not Responding Sometimes On 6.12.22

Discussion in 'Xiaomi Mi 5S / Plus' started by CL0SeY, Dec 27, 2016.

  1. CL0SeY

    CL0SeYMembers

    Oct 23, 2016
    4
    0
    13
    I've found that since upgrading to 6.12.22 (dirty flash from 6.12.8), sometimes the touch screen will not respond. This happens in the launcher as well as other apps. Can be fixed by hitting the home button but is very strange.

    So I've gone back to 6.12.8 for now.
     
  2. zebster

    zebsterMembers

    May 20, 2015
    14
    1
    15
    just change home button long press behavior on settings and set it to "none" fuction.
     
  3. Jamod

    JamodMembers

    Dec 24, 2016
    169
    49
    40
    DE
    #3Jamod,Dec 27, 2016
    Last edited: Dec 27, 2016
    have this too. then no reaction for about 10 seconds. home button long press function is set to none, thats not working. seems like the launcher crashes sometimes. if you press power off button and shut off screen and on again it works.
     
  4. PTalx

    PTalxMembers

    Dec 11, 2016
    72
    15
    20
    Male
    @Jamod I also can confirm that bug on 6.12.22

    However I did a little different from you and solved the blocking. I set the long press bottom with a task then set again to nothing. And did not experienced the bug again. I can press in the fingerprint bottom with one tap goes back and with long press nothing happens and does not block the phone like before.
     
  5. Jamod

    JamodMembers

    Dec 24, 2016
    169
    49
    40
    DE
    thanks for your fast reply i'll try this.
     
  6. Gabri98

    Gabri98Members

    Dec 2, 2016
    26
    4
    15
    Male
    School
    Is not bug -_-
     
  7. PTalx

    PTalxMembers

    Dec 11, 2016
    72
    15
    20
    Male
    did you manage to check if my solution worked for you?

    Best Regards
     
  8. Jamod

    JamodMembers

    Dec 24, 2016
    169
    49
    40
    DE
    yesss no freezes until now. got some network errors today but thats another story..
     
  9. PTalx

    PTalxMembers

    Dec 11, 2016
    72
    15
    20
    Male
    im glad it worked.

    On my end, sometimes im using chrome and it closes the app but no errors. My wifi and mobile network so far so good.
     
  10. Jamod

    JamodMembers

    Dec 24, 2016
    169
    49
    40
    DE
    for me it looks like backround optimization is making strange things, every day something new. like a little green gremlin.
     
  11. poncke9

    poncke9Members

    Sep 12, 2016
    19
    0
    11
    Male
    Buttons-extra settings is not working on 6.12.29

    Verstuurd vanaf mijn MI 5s met Tapatalk
     
  12. PTalx

    PTalxMembers

    Dec 11, 2016
    72
    15
    20
    Male
    @poncke9 did by chance tested with different language packs to see if the issue was still there?
     
  13. poncke9

    poncke9Members

    Sep 12, 2016
    19
    0
    11
    Male
    No I did not, but I will do that. Thnx

    Verstuurd vanaf mijn MI 5s met Tapatalk
     
  14. poncke9

    poncke9Members

    Sep 12, 2016
    19
    0
    11
    Male
    Other language it's working for example english

    Verstuurd vanaf mijn MI 5s met Tapatalk
     
  15. PTalx

    PTalxMembers

    Dec 11, 2016
    72
    15
    20
    Male
    @poncke9 so it's possible to be a language pack bug. Better report it in the right place.

    Best regards
     

Share Our Site