OK Google issue


Gaspie

Members
May 16, 2017
87
30
Many Mi9 owners report problems with OK Google as it stops working after some time and needs a force close to work again. Others claim everything is OK for them. It happens for different builds, weekly or stable.
I've been trying to recreate the issue to make it repeteable and clear. I found that the Voice Match stops working every time the Assistant has to answer more complex question needed a longer answer. For example: "how old are you?". For me it answers and then stops reacting.
Can you guys confirm it?
 

Gaspie

Members
May 16, 2017
87
30
To be clear - I need to confirm that the bug is reproduceable in following circumstaces:.
If you ask "what's the time?" there is a short answer and you can ask again and get another answer.
If you ask "tell a story" there is a longer answer and assistant stops reacting at all.
Can you guys reproduce it?
 

G_Seva

Members
Sep 27, 2019
153
40
To be clear - I need to confirm that the bug is reproduceable in following circumstaces:.
If you ask "what's the time?" there is a short answer and you can ask again and get another answer.
If you ask "tell a story" there is a longer answer and assistant stops reacting at all.
Can you guys reproduce it?
In mi 9 eu 9.11.7/14/21 it's just stops working after ~10 minutes. The bug reproduces like this: saying ok google after reconfigure it - works, saying ok google after ~10 minutes - don't work.
 
  • Like
Reactions: Mali2

ridzalm

Members
Sep 26, 2019
205
52
To be clear - I need to confirm that the bug is reproduceable in following circumstaces:.
If you ask "what's the time?" there is a short answer and you can ask again and get another answer.
If you ask "tell a story" there is a longer answer and assistant stops reacting at all.
Can you guys reproduce it?
You are right. I was able to reproduce the error by using your method. Now Voice Match won't even start. I will probably take a logcat tonight if I have time.

Sent from my MI 9 using Tapatalk
 

ridzalm

Members
Sep 26, 2019
205
52
It does work in the latest release but for only once. It then does not respond when you say Hey Google or OK Google. And when you toggle the slider, an error is displayed. I have my cepheus' language configured to English UK. So instead of rebooting, I changed the language from English UK to English US, then change it back to English UK. Then I can toggle the Voice Match slider.

I have to do that everytime it crashes.
 
  • Like
Reactions: pablitojanno

pablitojanno

Members
Oct 16, 2019
23
15
It does work in the latest release but for only once. It then does not respond when you say Hey Google or OK Google. And when you toggle the slider, an error is displayed. I have my cepheus' language configured to English UK. So instead of rebooting, I changed the language from English UK to English US, then change it back to English UK. Then I can toggle the Voice Match slider.

I have to do that everytime it crashes.
pretty much the same for me
 

Gaspie

Members
May 16, 2017
87
30
It does work in the latest release but for only once. It then does not respond when you say Hey Google or OK Google. And when you toggle the slider, an error is displayed. I have my cepheus' language configured to English UK. So instead of rebooting, I changed the language from English UK to English US, then change it back to English UK. Then I can toggle the Voice Match slider.

I have to do that everytime it crashes.
You are right. I was able to reproduce the error by using your method. Now Voice Match won't even start. I will probably take a logcat tonight if I have time.

Sent from my MI 9 using Tapatalk
Were you able to make a logcat? I get empty log.txt all the time...
 

Gaspie

Members
May 16, 2017
87
30
Can you present it to devs in an appropriate thread (I have a feeling of being ignored ;) )?
 

Gaspie

Members
May 16, 2017
87
30
Thanks. I was just going to do the same :) I have no idea what's going on and why this bug is being ignored.
According to the rule:
4. If a ROM has bugs, post the bug to the bug section if the BUG is not already listed
this bug was posted there, but was not never listed.
Do you have any clue?
 
  • Like
Reactions: pablitojanno

pablitojanno

Members
Oct 16, 2019
23
15
Thanks. I was just going to do the same :) I have no idea what's going on and why this bug is being ignored.
According to the rule:
4. If a ROM has bugs, post the bug to the bug section if the BUG is not already listed
this bug was posted there, but was not never listed.
Do you have any clue?
This is a mistery