Redmi 3s Reboots When Using Gps

Discussion in 'Xiaomi Redmi 3S / 3X' started by TommyPT, Dec 6, 2016.

  1. TommyPT

    TommyPTMembers

    Jul 12, 2015
    7
    0
    11
    Hello everyone,

    First of all let me start by thanking the devs the great work they have all been doing. This is my first Xiaomi and I was advised to install one of this commnity's rom.

    Two weeks ago I purchased a Redmi 3S which I only started using after taking out the ******* ROM, unlocking the bootloader and flashed the latest MIUI 8.1 Stable from here. From this point on I applied the TWRP and applied the root on it.

    I think it is a great device but I do have one question and one issue that is turning my otherwise smooth experience with this phone.

    Question: Is it supposed to display MALCNDI on the MIUI version with the xiaomi.eu rom?

    Problem: Everytome I run GPS apps I get reboots on the phone. I have tested with Waze, Google Maps and Sygic. The only difference between them is the time that they can hold without rebooting.

    Has this happened to anyone else? This is really annoying as I cannot use the phone for directions.

    Cheers,
    Tommy
     
  2. Geephile

    GeephileMembers

    Sep 21, 2016
    81
    23
    20
    Male
    My miui Version states: MIUI 8.2 by Xiaomi.eu 6.11.17|Beta

    Sent from my Redmi 3S
     
  3. sota01

    sota01Members

    Jul 23, 2016
    160
    77
    40
    Male
    Slovenia
    If you installed the rom first and then twrp you dont have .eu rom.
    For eu. Rom you need first to install chinese developer + unlock + twrp and then eu rom + root.
     
  4. TommyPT

    TommyPTMembers

    Jul 12, 2015
    7
    0
    11
    Does yours also reboots itself?
    Its the Eu version.
    Please check the screengrab:

    [​IMG]

    Thanks
    Tommy
     
  5. Geephile

    GeephileMembers

    Sep 21, 2016
    81
    23
    20
    Male
    No reboots Here, Have you cleaned dalvik and cache already?

    Sent from my Redmi 3S
     
  6. sota01

    sota01Members

    Jul 23, 2016
    160
    77
    40
    Male
    Slovenia
    I only have rare reboots only in default browser... Otherwise all ok... But I am on weekly rom... And so far 01.12.2016 rom seems to be one of better ones.
     
  7. TommyPT

    TommyPTMembers

    Jul 12, 2015
    7
    0
    11
    Yes I have. Today I did another test, running sygic without data connection (offline maps) and it went fine during the total driving distance (about an hour and 70km, abd then return) without reboots. So my guess is that this has something to do with AGPS data. There must be something that Gmaps and Waze ask the Operating System that causes it to reboot, probably something to do with the AGPS.
     
  8. Noruas

    NoruasMembers

    Oct 24, 2016
    7
    0
    13
    Male
    Try to force AGPS update manually and see what happened
     
  9. TommyPT

    TommyPTMembers

    Jul 12, 2015
    7
    0
    11
    How do I do that?
     
  10. Noruas

    NoruasMembers

    Oct 24, 2016
    7
    0
    13
    Male
    There a soft for that.
    I use GPS Locker since a long time and there is an option to force update.
    You can also change NTP server for the sever from your country (more precise) with FasterGPS (reboot after change)
     
  11. TommyPT

    TommyPTMembers

    Jul 12, 2015
    7
    0
    11
    So today I used waze for almoat an hour until it rebooted. Im afraid it may be a hardware issue
     
  12. KelvinEAM

    KelvinEAMMembers

    Jul 28, 2012
    4
    0
    11
    Male
    Does it heat when using GPS?

    Enviado de meu Redmi 3S usando Tapatalk
     
  13. TommyPT

    TommyPTMembers

    Jul 12, 2015
    7
    0
    11
    Nop, nothing really. The phone never heats, even when running benchmarks.

    Last night I tried Sygic with offline maps for 100km drive, with data connection off, and it never rebooted. I also tried waze for 25km but using my Wife's hotspot via Wifi and phone did not reboot. Then I turned on the data connection and off it went rebooting. So it only occurs when GPS and DATA are running in parallel! Searching the web someone has the exact same situation on EnMiui forum, however with no replies whatsoever.
     

Share Our Site