Hongmi Red Rice not turning on after boot animation change


Dec 24, 2013
4
0
11
#1
Hello all, unluckily I had the bad idea to install one boot animation from the themes of the miui. The animation was called "umbrella" and was the one inspired to Resident Evil. After I applied this boot animation I re-started the phone and the animation was starting but then freezing so the phone did not start anymore. I tried many times to re-start my phone without success... till the moment that it died...
Now it's not possible to turn it on anymore, even if I plug it to the cable it doesn't give any sign of life. The led light is not even switching on... Recovery mode (volume down + power button) is not starting neither...
Did I break it? Please support me... I am so sad... :( I had the rom 5.0 WCDMA multilingual stable.

UPDATE: I managed to make it turn on by pressing Volume down + power. It says: "Select boot mode" and gives me 3 choices: recovery, fastboot and normal boot. No matter which I choose the phone does not go on and gives me a black screen ... :((

Thanks for the support
Mario
 
Last edited:
Aug 5, 2011
637
47
67
#2
You can not enter in recovery mode? That's strange.
If you never installed a CWM recovery you should have Mirecovery.
Without these I think you will have to use SP Tools to restore your phone.
BTW I don't think this was caused by changing the boot animation, especially if you did it with themes app.
Your phone is real yes?
 
Dec 24, 2013
4
0
11
#3
Hello Pjovp. Yes my phone is real. This is the second one I buy... the first was a fake... I am so unlucky with these Chinese phones...

I have a Multilingual ROM v5 I installed myself from a chinese version so I guess this makes the phone real.

I managed to enter inside the recovery!!! How can I restore the boot only? I don't want to delete my old file...
This is the CWD version I have: rua1 autoCWD v5.5.0.4 for HW2013023

Thanks
Mario
 
Last edited:
Dec 24, 2013
4
0
11
#5
Hello Mike, you are right. this was due to the charge... the animation sucked all my battery. Now that it is charged and I restart the phone the animation goes on and on but the phone never starts... after some seconds it vibrates but then still the animation goes on forever...

Anyway now I managed to enter in the recovery mode CWD version I have: rua1 autoCWD v5.5.0.4 for HW2013023 in English.
How can I reapply the normal boot?

Thanks a lot
 
Dec 24, 2013
4
0
11
#6
Hello all!
UPDATE: I entered the recovery mode and wiped the cache. This made the phone restarting with the default animation. Now it's back to life again with my data!!!

Thanks a lot guys, you are really great!
Mario
 
Aug 5, 2011
637
47
67
#7
I was going to suggest to do all apps including data to restore it to stock. Wiping cache wasn't supposed to change the boot animation at all....