Redmi 3s All Day At Edge/gprs

Discussion in 'Xiaomi Redmi 3S / 3X' started by efigenio, Aug 1, 2016.

  1. efigenio

    efigenio Members

    Trophy Points:
    11
    Hi,
    I have the same problem, the mobile stay at edge network even when I have 3G coverage/signal (tested with other mobile).

    I have tried differents rooms but all have same issue

    Could be any config at the engineering tool? and deselect the china bands??

    For me looks like a bug

    Thanks and regards
     
  2. shjaomi

    shjaomi Members

    Trophy Points:
    3
    I can confirm the issue on 7.21 and 7.28 EU weekly ROM and on EU stable. Phone is set to prefer WDCMA and after reboot phone connects to 3G. On signal drop / reduction it connects to 2G and will never go back to 3G. Issue is 3S specific - I have Redmi 3 by me with SIM on the same mobile network and issue only occurs on 3S.
     
  3. Eninshi

    Eninshi Members

    Trophy Points:
    20
    Hey mate try this .. Setting> about phone > tap internal memory 5-6x> Phone info > select prefered network type > i set it to LTE/wcdma

    Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
     
  4. efigenio

    efigenio Members

    Trophy Points:
    11
    Hi mate, thanks but I have already try this and the mobile keeps having same issue. I tried different configuration there but same issue. Install some programs from google play reinstall different roms... same issue
    Thanks a lot anyway
     
  5. Rdlm83

    Rdlm83 Members

    Trophy Points:
    13
    Hello,
    I have the same problem, never comes back 3G when it loses the network.
     
  6. domy_os

    domy_os Members

    Trophy Points:
    15
    Hm, I don't have that problem. In one side of my apartment only GPRS/EDGE is available. When I move to another side, mobile phone automatically switches to 3G. Did you try another SIM card slot?
     
  7. Rdlm83

    Rdlm83 Members

    Trophy Points:
    13
    It's a problem that happens to many people. You should experiment it in a future, tell us later.
     
    Last edited: Aug 3, 2016
  8. masterross

    masterross Members

    Trophy Points:
    15
    I don't have this issue.
    My phone stays on 4G all thr time.
     
  9. Toni_re

    Toni_re Members

    Trophy Points:
    15
    I do have this problem too! It is so anoying...
    MIUI 8 6.7.21 (Weekly)

    It seems like a bug to me.
     
  10. shjaomi

    shjaomi Members

    Trophy Points:
    3
    Toni_re likes this.
  11. psyon

    psyon Members

    Trophy Points:
    3
    same problem here.that`s what i call battery saving :) as a workaround for now i am turning on gps and using it (when the gps logo light up at the top bar i am getting H+)

    MIUI ver. 7.5.1.0 Stable
     
    Berci and Toni_re like this.
  12. mathordas

    mathordas Members

    Trophy Points:
    1
    My phone only works with wifi, 3g and 2g never have signal.
    This is a big really bug :(
     
  13. Toni_re

    Toni_re Members

    Trophy Points:
    15
    Wow it works XD
    I'll do that while we wait for the fix.
    Thanks!
     
  14. Rdlm83

    Rdlm83 Members

    Trophy Points:
    13
    Turn on GPS is a solution?
     
  15. Toni_re

    Toni_re Members

    Trophy Points:
    15
    Just open Google Maps. I get H/H+ almost instantly :p
     
    Last edited: Aug 10, 2016
  16. mathordas

    mathordas Members

    Trophy Points:
    1
    they are going to fix this? because only I can use the phone with wifi. 3g never works
    if in a week you do not fix I buy another phone...
     
    spaiduhz likes this.
  17. Toni_re

    Toni_re Members

    Trophy Points:
    15
    You can't use data at all? Not even "EDGE" ?
     
  18. mathordas

    mathordas Members

    Trophy Points:
    1
    I lost signal all time. Reebot, signal good. But in 2 minuts stop the signal.....
     
  19. Toni_re

    Toni_re Members

    Trophy Points:
    15
    I think that's not the problem we are experiencing here. We have signal but locked on "E" almost all the time. You can browse the internet but it is really slow. The phone never comes back to H/H+ even when we are on an area with full 3G coverage.
     
    mathordas likes this.
  20. pligamia01

    pligamia01 Members

    Trophy Points:
    13
    Use 2 sim cards

    Enviado de meu Redmi 3S usando Tapatalk
     
  21. crishtiam duarte

    crishtiam duarte Members

    Trophy Points:
    15
    i have the same problem, :(
     
  22. spaiduhz

    spaiduhz Members

    Trophy Points:
    20
    Goodbye!

    Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
     
    Toni_re likes this.
  23. JeeHaa

    JeeHaa Members

    Trophy Points:
    15
    Same issue here, very annoying. Workaround of turning GPS on works, but I am wondering if this issue is being worked on?
     
  24. Toni_re

    Toni_re Members

    Trophy Points:
    15
    I hope...
     
  25. alexis nouchi

    alexis nouchi Members

    Trophy Points:
    5
    For me the sim slot 1 dont work at all .and on the slot 2 i have also issues with networks...
     

Share Our Site