Phone Muted

Discussion in 'Xiaomi Redmi 1S WCDMA' started by P Venney, Aug 26, 2014.

  1. P Venney

    P VenneyMembers

    Aug 26, 2014
    2
    0
    11
    Male
    Hi

    Today when I am making and receiving calls the other person cannot hear me. I've used the Mute option in-call and also tried speakerphone but no luck. I have looked at the sound settings and none are muted.

    However I tried to use Recorder and I got a message on the top of the screen saying that the phone is muted but I can't find how to correct this.

    Can anyone help please? It's probably something silly but I really cant find it!
     
  2. flokde

    flokdeMembers

    Aug 31, 2014
    1
    0
    11
    Male
    Hi there,

    I am experiencing the same issue. My phone has been working fine and suddenly the other person cannot seem to hear me.
    I also checked the recorder and found that my voice is being recorded, but not very hearable.

    It seems it could be one of the mics broken - but I would appreciate any help. Seeing that somebody else is having the same problem, maybe it is something else. Maybe some setting I didn't put correctly?

    Thanks very much in advance
    All the best
    flokde
     
  3. AnyRom

    AnyRomMembers

    Jul 5, 2014
    10
    1
    13
    same problem here.
    -Such a shame
     
  4. My self same issue. It seems a software bug.xiaomi pls solve the problem
     
  5. Óscar Calderón Castillo

    Dec 1, 2014
    2
    0
    11
    Any news about this?, another one with this problem :(
     
  6. waterking

    waterkingMembers

    I have same issue..Plz fix it
     
  7. dkoek

    dkoekMembers

    Jul 10, 2014
    19
    0
    11
    Male
    Same problem here. Only restart will help. This is a rom issue
     
  8. moonbugz

    moonbugzMembers

    Feb 19, 2013
    108
    9
    28
    Male
    i'm on v45, same issue
     
  9. P Venney

    P VenneyMembers

    Aug 26, 2014
    2
    0
    11
    Male
    Just an update. I bought a replacement mic module from aliexpress and it worked again for a couple of days and the same happened. I deliberately dropped the phone gently and it has worked since. I have made sure not to be rough with it as it seems a little sensitive
     
  10. pawelbialk

    pawelbialkMembers

    Jan 16, 2015
    2
    0
    11
    Hi, i used polish version v47 and had the same issue.
    Yesterday I try rom v 47 from xiaomi.eu. Nothing better.
     
  11. pawelbialk

    pawelbialkMembers

    Jan 16, 2015
    2
    0
    11
    Two weeks withs this bug. Still no solution?
     

Share Our Site